Inghetata cu fructe de padure

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 9089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fructe de padure congelate (coacaze, zmeura, afine)
  • 200 gr fructe de padure proaspete (coacaze, zmeura)
  • 400 gr frisca naturala (pregatita cu smantana)
  • 400 gr iaurt 10% grasime
  • 2 linguri cu miere de albine
  • o pastaie de vanilie
  • optional: topping de fructe de padure, ciocolata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu fructe de padure:

Incepem prin a pregati frisca: smantana se mixeaza pana ce incepe sa isi mareasca volumul. Se adauga doua linguri cu zahar, semintele de vanilie si se mixeaza la viteza mare pana ce se ingroasa. Pentru consistenta se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. (Se pastreaza la rece minim o ora.)

Fructele de padure congelate se paseaza impreuna cu iaurtul si mierea de albine. Se adauga frisca rece si se incorporeaza complet.

Dam vasul la frigider pentru doua-trei ore, dupa care il scoatem si mixam din nou inghetata. Se pune apoi in cupe/pahare/forme preferate si se pastreaza la congelator pana la servire.

Se orneaza cu fructe proaspete, topping de fructe sau ciocolata.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Am "ascuns" in inghetata, spre bucuria domnisoarei R. si 100 gr de ciocolata (fulgi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu mascarpone si fructe de padure